tisdag, augusti 11, 2009

Barnmorskan idag!

...och attans bananer. Jag glömde fråga åt vilket håll min livmoder lutar men fick annan trevlig info. (Om du blir förbryllad av lutande livmödrar läs här på Spiders blogg)
Ja, var ju som sagt hos BM idag. Mitt blodvärde är bra. Blodtrycket bra. Sockervärdet bra. (Glukostestet gick ok, trodde jag skulle både svimma och spy ett tag men det redde till sig). Hjärtljuden bra. (Lutar åt att det är en pojke om man går på dom,. de låg på 126)
Och från och med nu jobbar jag halvtid. Jag steg in genom dörren som BM öppnade i maj- nu orkar jag inte mer och lyder hennes råd. Har så ont av foglossningen. Det är nog bra för nu orkar jag förhoppningsvis jobba som jag planerat: september ut.
Vi fick info om Föräldrautbildning. Det är tre träffar under september månad och bävar väl lite för det. Det kan ju gå till så här:
Första gången sitter alla i en ring och presenterar sig. Mammorna pratar och papporna tuggar på fikat och tittar lite generat. Barnmorskan sätter på en film om förlossning. Mammorna gapar stort och grimaserar och undrar hur fasiken det ska kännas att pressa ut en fotboll ur ett nålsöga... Papporna ser chockade ut.
MEN! Det kan ju också vara så att det är skitbra info och bra övningar och förberelser och vi alla ser fram emot de resterande träffarna. Kanske kommer vi att hålla ihop för livet med ett par där och våra barn kommer att leka så sött tillsammans och vi kanske till och med reser på semestrar ihop och sen har vi dubbelbröllop och...
Nej. Ärligt talat. Jag vet inte ett skit om föräldrautbildningar eller vad man gör där. Det kommer säkerligen inte att hända nåt av ovanstående. Men jag fasar lite. För båda alternativen ovan. Det ska i alla fall bli intressant att se vad det ger.

4 kommentarer:

 1. haha ja det hänger nog mkt på vilka andra som är där! jag var rädd för att det bara skulle vara "tanter", men det är 3 andra 86:or =)!

  kram

  SvaraRadera
 2. Hehe "tanter"... Är det såna som jag menar du? *skrattar*

  SvaraRadera
 3. Klart du ska gå på föräldrarträffar! Jag tror det ger en del. Hoppas du kan få lite ro med din foglossning, stackare!! Orkar du med en fika med mig då? :)Stor kram!!

  SvaraRadera
 4. Ja klart jag orkar med en fika!!! När? Jag jobbar 8-12 nu för tiden om dagarna så det ska inte vara så svårt att hitta en tid =)
  Kram kram!

  SvaraRadera

Kul att du vill säga något!
Det visar att du engagerar dig i det jag skriver o det gör mig happy happy.