torsdag, september 17, 2009

5 veckor kvar!!!

Det närmar sig.
Pyret: vi ses snart!! Vi längtar så, så mycket. Vårt underverk, Pyret: du gör dig påmind nästan hela tiden med sparkar, rullningar och hicka. Längtar till vi får se detta i verkligheten!

gravid. se kan man denna veckan läsa:
"Det är inte ovanligt att modern får ont i ryggen eller bäckenet i det här stadiet. Anledningen är att ligamenten och musklerna i korsryggen har mjukats upp av graviditetshormonet relaxin. (Har ont som rackaren nu. Har ju haft det en längre tid men nu är det värre än nånsin. Men som sagt: man tar det! Det kommer ett mirakel ur det)
Även barnets tyngd påverkar bäckenet att vidga sig inför förlossningen.
Brösten är nu tyngre och bröstvårtorna blir större. (Japp, köpt nya BH:ar. BV är som 5-kronor typ. Inte så vackra men de är ju mjölkmaskiner nu och månader framöver. Vem bryr sig? Än en gång: man tar det)
Ditt barn är omkring 33 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 2,6 kg.
Barnets centrala nervsystem håller på att mogna, matsmältningsapparaten är nästan färdigbildad och lungorna är vanligtvis helt färdiga. Risken för andningsproblem om barnet föds nu, är mycket mindre jämfört med för några veckor sedan. (Åh, nutte!!)
90 % av alla barn som förds i denna vecka överlever utan några allvarliga men. (Skönt att veta!)
Nu börjar barnets armar och ben bli knubbiga och fina. Barnet har väldigt lite rörelseutrymme så det fyller ut nästan hela livmodern. (Det känns!! Mest rullningar nu, inte så hårda sparkar utan mer BUFF BUFF. Vi brukar buffa lite tillbaka. Jeje high fivar och får svar. Så kul!)
Som jag hört från så många håll senaste veckorna:
Kroppen kommer aaaaldrig bli densamma.
Nähä. Och? Jag är så lyckligt lottad som har en kropp som kan producera mirakel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kul att du vill säga något!
Det visar att du engagerar dig i det jag skriver o det gör mig happy happy.